Zakelijk

Opgewekte energie opslaan door middel van accu's

Energie opslaan en gebruiken op het beste moment
Een accu voor optimaal energiemanagement
U heeft geïnvesteerd in zonnepanelen, maar deze leveren niet altijd energie op, op het gewenste tijdstip. Op een zonnige dag wekt u bijvoorbeeld teveel energie op, en op een donkere dag te weinig. Met een accu is het mogelijk om uw eigen opgewekte stroom op te slaan wanneer u dat wilt. Ook is het mogelijk om energie terug te leveren op tijdstippen waarbij u geen stroom nodig heeft en/of de terug levertarieven gunstig zijn. Kortom met accu’s is het mogelijk om zeer efficiënt om te gaan met de opgewekte stroom.

Voordelen van een accu bij uw zonnepanelen

Er is een heel interessante businesscase te bouwen rondom de aanschaf van een accu. Enerzijds door de energie te gebruiken op een moment dat het voor u gunstig is. Anderzijds door de energie terug te leveren op een moment dat de tarieven daar gunstig voor zijn.

Is een accu voor u een gunstige investering?

Afhankelijk van één of meerdere factoren kan het toepassen van accu’s een gunstige investering zijn. Hiervoor kunnen wij een business case maken waarin wij kunnen weergeven wat er uiteindelijk onderaan de streep overblijft. Natuurlijk niet onbelangrijk.

Factoren kunnen zijn:

  • een warmtepomp
  • elektrische voertuigen
  • een bedrijf aan huis
  • de energie behoefte en het verbruik gedurende bepaalde seizoenen of tijdstippen.

Subsidies worden ieder jaar minder en gaan in de toekomst zelfs verdwijnen.

Op zonnige dagen de overtollige energie opslaan

Het is zonde dat u op een zonnige dag energie (tegen laag tarief) terug levert aan het stroomnet, terwijl u op een donkere dag (tegen hoog tarief) energie van het stroomnet moet kopen. Hierin zouden accu’s een oplossing kunnen bieden voor het beter benutten van zelf opgewekte stroom. Deze wordt opgeslagen wanneer er een overschot aan energie is opgewekt en kunt u op ieder gewenst moment zelf weer opnemen. 

Accu’s voor een betere balans in het energie net

Daarnaast groeit de uitdaging voor netbeheerders om de energiestroom te beheersen. Doordat er steeds meer bedrijven zijn die zelf stroom opwekken en vaak op hetzelfde moment in grote hoeveelheden terug leveren. Hierdoor ontstaan grote verschillen op het stroomnet. Deze verschillen worden op dit moment door de elektriciteitscentrales gecompenseerd. De uitdaging die dit met zich mee brengt is de netspanning op pijl houden. Soms is dit niet goed mogelijk waardoor te hoge spanningen zorgen voor tijdelijke storingen van omvormers. Dit is een beveiligingsfunctie van de omvormers, maar zorgt er wel voor dat uw zonnepanelen geen energie meer opwekken op dat moment.

Zorgeloos zonnepanelen met Solar Compleet

Voor het realiseren van een zonnepanelen systeem heeft u professionele begeleiding nodig. Of het nu gaat om de constructieberekeningen of een uitstekende technische installatie. Door de ervaring en expertise van Solar Compleet in te schakelen is het mogelijk om zorgeloos over te stappen op zonnepanelen.

Solar Compleet is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen bij grote bedrijfsdaken. Wij snappen dat u graag betrokken wil zijn bij het proces maar tegelijkertijd ook graag ontzorgd wil worden tijdens het project.

Volledige ontzorging, van subsidie aanvraag tot een succesvol geïnstalleerd systeem

Ruim 8 jaar ervaring

Professionals in de zakelijke zonnepanelen

Zij gingen u voor

Mijn Domein Energie BV

Solar Compleet heeft bij Mijn Domein Energie BV in Lelystad 90 zonnepanelen op een carport geplaatst.

Kwekerij van Steijn-Damen

Op het dak van bloembollenkwekerij van Steijn-Damen in Noordwijkerhout zijn 720 zonnepanelen geplaatst door Solar Compleet.

Verschoor Horticulture

Op het dak van Verschoor Horticulture in Haarlem zijn 800 zonnepanelen geplaatst door Solar Compleet.

Meer informatie over Accu opslag ?

Ons team beantwoordt graag al uw vragen, neem telefonisch contact op of stuur een e-mail.