De schoolvakanties gaan beginnen, het zonnetje laat zich steeds meer zien en het jaar is halverwege. Een mooi moment om te kijken naar de verstrekte subsidies aan duurzaamheidsprojecten. Zoals in eerdere blogs is beschreven zijn er meerdere soorten subsidies beschikbaar. Goed nieuws! Maar de subsidiepot van het rijk is niet oneindig. Tijd voor een update.

SDE+

De SDE+ is de subsidie voor bedrijven die op grote schaal duurzame energie gaan produceren. In het eerste halfjaar zijn is er aan 3.707, waarvan 3.580 zonnestroom en 18 zonnewarmte, projecten subsidie verleend. Onder de 18 zonnewarmteprojecten valt 1 HONE project, de verwarming van een zwembad in Utrecht. Voor het komende halfjaar staat €6 miljard euro open. Hiermee komt het totale budget voor de SDE+ in 2017 uit op €12 miljard euro, een verhoging van €3 miljard euro ten opzichte van het budget voor 2016.

ISDE

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming die beschikbaar is bij de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is te gebruiken door zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Voor heel 2017 is er €90 miljoen beschikbaar. Op 31 mei was, naar schatting van het rijk, €27.9 miljoen van de beschikbare subsidie uitgegeven. De hoogte van het uitgekeerde bedrag is afhankelijk van verschillende factoren.

Onze producten

Ook op verschillende producten van Solar Compleet is subsidie beschikbaar. Zo zijn er pakketten met HONE beschikbaar waar subsidie op te krijgen is. Op het kleinste pakket met 2 collectoren is een subsidie van € 872 beschikbaar, op het grootste HONE pakket, met 10 collectoren, € 2.693. Op de warmtepompboilers van Climer ECOHEAT die groter zijn dan 160 liter zit een vaste subsidie van € 1.000.

Voor meer informatie en advies omtrent subsidies kunt u altijd contact opnemen met Solar Compleet.