Montagemateriaal

Om zonnepanelen efficiënt te laten werken is een goede montage heel belangrijk. Door de zonnepanelen in de goede richting te leggen en in een juiste hoek kan een hogere opbrengst worden behaald. Maar ook voor de veiligheid is een goede montage van belang. Aangezien de panelen meestal op een grote hoogte liggen moeten ze goed vastliggen om ongelukken te voorkomen. Gelukkig zijn hier heel veel verschillende en betrouwbare systemen voor. Solar Compleet levert verschillende systemen voor zowel schuine- als platte daken. Daarnaast denkt Solar Compleet mee met installateurs om samen tot een efficiënt en veilig legplan te komen.

Een zonneschans van Chiko voor 6 panelen in landscape

Zonneschans

Een voorbeeld van een zonneschans is hierboven afgebeeld. De zonneschans is de nieuwste ontwikkeling voor de montage van zonnepanelen. Met een zonneschans kan een kleine dak oppervlakte zo efficiënt mogelijk worden benut.

Meer informatie over de zonneschans?

Montage op schuine daken

Bij schuine daken kunnen zonnepanelen zowel op als in het dak worden gelegd. Wanneer er wordt gekozen voor een montage op het dak worden de panelen op de dakpannen geplaatst. In het geval van het plaatsen van de panelen in het dak worden enkele dakpannen verwijderd en vervangen door de zonnepanelen. Solar Compleet levert montagematerialen voor beide situaties.

Montage op platte daken

Op een plat dak wordt vaak eerst een stalen constructie geplaatst, vervolgens worden hier de zonnepanelen op bevestigd. Voor dit wordt gedaan zal een installateur eerst kijken of het dak het extra gewicht aan kan. Het metalen frame wordt namelijk verzwaard met ballast om te zorgen dat de panelen ook bij extreme weersomstandigheden blijven liggen.

Alles voor een duurzame woning

Behalve montage materiaal levert Solar Compleet ook zonnepanelen, warmtepompen en Hone. Samen met u maken we graag uw woning energieneutraal!