Nul op de meter

Wat is een Nul op de meter woning?

Nul op de meter is het concept waarbij de energiemeter van een woning of een gebouw aan het einde van het jaar op nul staat. Kortom: er wordt evenveel energie gebruikt als opgewekt. Vroeger ging duurzaam wonen ten koste van wooncomfort maar dit is de laatste jaren niet meer het geval. Sterker nog, duurzaam wonen is financieel heel aantrekkelijk. Bij een nul op de meter woning betaalt u namelijk 0 euro aan energiekosten!

Een duurzame woning

Een duurzame woning is niet meer afhankelijk van een gasaansluiting en energieleverancier. Toch wilt u comfortabel wonen en uw huis kunnen verwarmen en warm kunnen douchen. Met de huidige technologie is dit mogelijk. Om tot een nul op de meter woning te komen kan een totaal energiepakket toegepast worden waarbij het energieverbruik van verwarming, koeling, ventilatie, warm tapwater, verlichting en huishoudelijke apparaten worden gedekt door de opbrengst van de PV zonnepanelen op het dak.

Hoe krijgt u een duurzame woning?

Bij het duurzaam maken van een woning moeten de juiste technieken worden toegepast. Daarbij moet het comfort en de prijs niet uit het oog verloren worden. Om van een woning een nul op de meter woning te kunnen maken worden de volgende technieken toegepast:

  • Installatie van een optimaal isolatiepakket in vloeren, muren en dak.
  • Dubbel of tegenwoordig driedubbel glas en bijbehorende kozijnen.
  • Zonnepanelen, bedoeld zoveel elektriciteit te produceren als nodig is om het huiselijk of zakelijk gebruik te compenseren. In dit geval zal de verwarming verzorgd worden door een warmtepomp.
  • Zonneboilers kunnen voor een deel het warm water voor de verwarming en warm tapwater produceren.
  • Mechanische ventilatie met warmteterugwinning
  • Verwarming wordt vaak verzorgt door een lucht-water warmtepomp in combinatie met vloer- en/of wandverwarming.

Advies over duurzaam wonen?

Solar Compleet heeft kennis van het op elkaar afstemmen van de benodigde apparatuur, zoals warmtepompen, buffervaten, zonnepanelen en zonnecollectoren. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden voor uw huis. Hierin staan uw wensen centraal. Wilt u vrijblijvend advies van ons ontvangen?