Beschrijving BENG ready

Concept BENG ready is een pakket dat zeer geschikt is om in een goed geïsoleerde woningen tot 150 m2 toe te passen. Uw BENG woning wordt zo duurzaam mogelijk verwarmd en van warm tapwater voorzien. Uw gasverbruik wordt naar nul teruggebracht en het stroomverbruik kan laag gehouden worden dankzij de unieke combinatie van innovatieve technologieën.

Concept BENG ready

All-electric

100% duurzaam

Zonne-energie

Optimaal Comfort

BENG ready is voor de goed geïsoleerde woning kleiner dan 150m2

De ECOFLEX warmtepomp van CLIMER  is uitermate geschikt om uw BENG woning zo efficiënt mogelijk van warm tapwater en warm water voor de CV te voorzien. Samen met een bestaande of nieuwe boiler is dit hét ideale concept voor BENG of Nul op de meter woningen. De ECOFLEX warmtepomp is eenvoudig te installeren en werkt samen met de boiler en zonnepanelen. Als warmtebron kan de ECOFLEX binnen- of buitenlucht gebruiken, afhankelijk van de omstandigheden. De koude uitgaande lucht kan dan weer gebruikt worden om binnenshuis te koelen, of kan naar buiten geleid worden. Het is belangrijk het ventilatiesysteem van de woning goed af te stemmen op de installatie van de warmtepomp.

De lucht-waterwarmtepomp in combinatie met de zonnepanelen zorgen voor een optimaal gebruik van de zonne-energie. De opbrengst van de zonnepanelen kan de stroom die de warmtepomp jaarlijks verbruikt compenseren middels de salderingsregeling.

Dit concept bestaat uit

Climer ECOFLEX

De warmtepomp wordt gebruikt om u 365 per jaar te garanderen van warm water.

Buffervat van 160 of 260 liter

Het buffervat wordt gebruikt om warm water op te slaan wanneer dit niet wordt gebruikt.

1 set zonnepanelen

Zonnepanelen worden gebruikt om de elektriciteitsbehoefte van de warmtepomp duurzaam op te wekken
Solar Compleet Favicon

Concept BENG ready is ideaal voor nZEB bouw

Voordelen

1.Plug & Play systeem dat makkelijk te installeren is

2. Compact systeem in huis

3. Geruisloze technologie

4. Kan geïntegreerd worden met bestaande boiler installatie

5.Koude lucht kan gebruikt worden voor koeling

Nadelen

1. Bedoeld voor kleinere woningen, goed geïsoleerd, tot 150 m2

Voorbeeld

Stel u verbruikt jaarlijks 3.000 kWh stroom en 500 m3 gas

Met de ECOFLEX van CLIMER in dit Concept wordt het gasverbruik tot nul teruggebracht. De warmtepomp zal dan jaarlijks ongeveer 1.700 kWh aan stroom verbruiken. Indien u deze stroom zelf wilt opwekken heeft u 7 zonnepanelen nodig. Het is natuurlijk ook mogelijk om daarnaast nog een deel of het totaal van uw overig stroomverbruik zelf op te wekken. Indien u 100% van uw stroomverbruik wenst te produceren, dan heeft u aan 19 zonnepanelen genoeg.

(Aannames: COP = 3.5. Opbrengst zonne-energie: 880 kWh/jaar per kWp)

Wilt u meer weten over concept BENG Ready?

Wij beantwoorden graag al uw vragen