Beschrijving BASIC TD

Ons concept BASIC TD biedt een nieuwe en intelligente aanpak voor mensen die een energie neutrale woning of energie zuinig gebouw wensen. Dit concept reduceert, met behulp van een thermodynamische warmtepomp, het gasverbruik naar nul. Het concept streeft ernaar het stroomverbruik zoveel mogelijk te compenseren met zonne-energie.

Het Basic TD concept: met behulp van een thermodynamische warmtepomp van het gas af

All-electric

100% duurzaam

Zonne-energie

Optimaal Comfort

Het concept BASIC TD maakt gebruik van innovatie

De thermodynamische warmtepomp van dit concept maakt gebruik van de omgevingswarmte. Deze systemen zijn uniek in hun klasse en kunnen een COP halen van 5. Het koudemiddel heeft een zeer lage temperatuur (ver onder 0 ° C) en circuleert door de thermodynamische panelen. De vloeistof absorbeert de thermische energie van de omgeving en word door het panel opgenomen. Het temperatuurverschil veroorzaakt door externe factoren, zoals zon, regen of wind verhit het koudemiddel. De panelen kunnen zelfs binnen geplaatst worden, bv in de garage of onder de zonnepanelen.

Warm tapwater en verwarming worden gedurende het hele jaar verzorgd door de combinatie van de thermodynamische warmtepomp met een buffervat en zonnepanelen. Mocht de warmtepomp tekort schieten gedurende de koudste dagen van het jaar, dan schiet de electrische doorstroomverwarmer bij en zodoende bent u altijd verzekerd van warm water.

Het hier beschreven concept brengt het gasverbruik naar nul en de zonnepanelen in combinatie met de warmtepomp zorgen voor een optimaal gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Ook hier, afhankelijk van de kwaliteit van de isolatie, het beschikbare oppervlak en oriëntatie van het dak, kan de installatie uw woning volledig energie neutraal maken. We adviseren wel dit concept te combineren met laagtemperatuurverwarming voor optimaal comfort in uw woning.

De opbrengst van de zonnepanelen kan de stroom die de warmtepomp jaarlijks verbruikt compenseren middels de salderingsregeling.

Dit concept bestaat uit

Thermodynamische warmtepomp

De warmtepomp wordt gebruikt om u 365 per jaar te garanderen van warm water.

1 set zonnepanelen

Zonnepanelen worden gebruikt om de elektriciteitsbehoefte van de warmtepomp duurzaam op te wekken

Buffervat van 160 of 260 liter

Het buffervat wordt gebruikt om warm water op te slaan wanneer dit niet wordt gebruikt.
Solar Compleet Favicon

BASIC TD is een innovatieve wijze om van het gas af te gaan

Voordelen BASIC TD:

1. De thermodynamische warmtepomp heeft geen ontdooicyclus zoals een lucht-water warmtepomp.

2. Er zijn geen bewegende delen (statische opwekking) wat de warmtepomp onderhoudsarm maakt

3. De thermodynamische warmtepomp is “stille” technologie, er is geen geluid buiten te horen.

4. De thermodynamische panelen kunnen onder de PV panelen gelegd worden, wat ruimte bespaart.

Nadelen BASIC TD:

1. Langere montagetijd

2. Investering iets hoger dan concept 1

Voorbeeld

Stel u verbruikt jaarlijks 3.500 kWh stroom en 1.700 m3 gas

Met de thermodynamische warmtepomp van Climer in dit Concept 2 kunt u het gasverbruik tot nul terugbrengen. Deze warmtepomp zal dan jaarlijks ongeveer 4.400 kWh aan stroom verbruiken. Indien u deze stroom zelf wilt opwekken heeft u 18 zonnepanelen nodig. Het is natuurlijk ook mogelijk om daarnaast nog een deel of het totaal van uw overig stroomverbruik zelf op te wekken. Om volledig energie neutraal te worden heeft u in totaal 32 zonnepanelen nodig.

(Aannames: COP = 3.5. Opbrengst zonne-energie: 880 kWh/jaar per kWp)