Beschrijving BASIC

Dé all-electric oplossing voor uw woning

Ons concept BASIC biedt een integrale aanpak op weg naar een energie neutrale of energie zuinige woning of gebouw. Dit concept is gericht op de mensen die hun gasverbruik naar nul willen terugbrengen en hun elektriciteit zoveel mogelijk willen opwekken met zonne-energie.

Nul op de meter woning

All-electric

100% duurzaam

Zonne-energie

Optimaal Comfort

Ons concept BASIC is op iedere woning toepasbaar

Warm tapwater en verwarming worden gedurende het hele jaar verzorgd door de combinatie van een lucht-water warmtepomp met een buffervat en zonnepanelen. Daarnaast kan de warmtepomp in de zomer uw woning koelen.

De unieke lucht-waterwarmtepomp AIRYS van CLIMER is een innovatieve modulerende warmtepomp die voor warm tapwater, warm water voor de centrale verwarming en koeling kan zorgen.

Warmtepompen en zonnepanelen zijn een ideale combinatie omdat warmtepompen efficiënt stroom gebruiken om uw woning te verwarmen. Zonnepanelen kunnen deze stroom natuurlijk opwekken. Bij dit all-electric concept vervangt de warmtepomp de CV ketel en kan het gasverbruik dus teruggebracht worden tot nul. Afhankelijk van de kwaliteit van de isolatie, het beschikbare oppervlak en oriëntatie van het dak, kan deze installatie uw woning volledig energie neutraal maken. We adviseren dit concept te combineren met laagtemperatuurverwarming voor optimaal comfort in uw woning.

Indien u volledig energieneutraal wilt zijn dan kan dat natuurlijk. Het aantal zonnepanelen wordt dan afgestemd op het jaarlijks verbruik van de warmtepomp zodat er minstens zoveel stroom geproduceerd wordt als dat door de warmtepomp verbruikt wordt.

Dit concept bestaat uit

Lucht/water warmtepomp

De warmtepomp wordt gebruikt om u 365 per jaar te garanderen van warm water.

1 set zonnepanelen

Zonnepanelen worden gebruikt om de elektriciteitsbehoefte van de warmtepomp duurzaam op te wekken

Buffervat van 160 of 260 liter

Het buffervat wordt gebruikt om warm water op te slaan wanneer dit niet wordt gebruikt.
Solar Compleet Favicon

Concept BASIC is ideaal om gemakkelijk over te gaan op all-electric.

Voordelen 

1. Warmtepomp zorgt voor warmte in de winter, en koeling in de zomer

2. De warmtepomp levert “gratis” warm water tijdens koelmodus

3. Simpele montage

Nadelen 

1. De warmtepomp staat buiten en het geluid kan hoorbaar zijn.

Voorbeeld

Stel u verbruikt jaarlijks 3.500 kWh stroom en 1.700 m3 gas

Met de lucht-water warmtepomp van Climer in ons concept BASIC kunt u het gasverbruik tot nul terugbrengen. Deze warmtepomp zal dan jaarlijks ongeveer 4.400 kWh aan stroom verbruiken. Indien u deze stroom zelf wilt opwekken heeft u 18 zonnepanelen nodig. Het is natuurlijk ook mogelijk om daarnaast nog een deel of het totaal van uw overig stroomverbruik zelf op te wekken. Om volledig energie neutraal te worden heeft u in totaal 32 zonnepanelen nodig.

(Aannames: COP = 3.5. Opbrengst zonne-energie: 880 kWh/jaar per kWp)

Wilt u meer weten over concept BASIC?

Wij beantwoorden graag al uw vragen