Beschrijving LIGHT+

Ons concept LIGHT+ is een bijna energieneutraal concept en is uitermate geschikt voor die gebouwen en woningen die aan de BENG norm moeten voldoen. Het concept maakt gebruik van de unieke HONE 501TE technologie voor warm water voorziening en elektriciteit, samen met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, laagtemperatuurverwarming en bijpassend isolatie voor dak, wanden en glas.

Concept LIGHT +

Flexibel

100% duurzaam

Zonne-energie

Optimaal Comfort

LIGHT+ is voor de woning waar een gasaansluiting blijft bestaan

HONE is ‘s werelds eerste door daglicht aangedreven nanotechnologie systeem voor warmwater productie. De hybride HONE 501TE technologie maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte op uw dak en combineert warmwater opwekking uit daglicht met het opwekken van elektriciteit  met bijbehorende PV panelen. Anders dan de conventionele zonneboilers heeft HONE geen direct zonlicht nodig om warm water te produceren.

Het sanitaire water wordt in het buffervat verwarmd met de HONE collectoren. De optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw HR-ketel.

Gedurende een groot deel van het jaar wordt het warm tapwater en water voor centrale verwarming volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen met te weinig ligt, wat in de praktijk in de winter zal zijn, springt uw HR-ketel bij.

Dit concept bestaat uit

HONE daglicht energiesysteem

HONE wordt gebruikt om uw warm water voorziening zo onafhankelijk en duurzaam mogelijk op te wekken.

Buffervat van 160 of 260 liter

Het buffervat wordt gebruikt om warm water op te slaan wanneer dit niet wordt gebruikt.
Solar Compleet Favicon

Met LIGHT+ is een woning BENG ready met maximaal comfort

Voordelen

1.De HONE technologie zorgt voor de laagst mogelijke gasrekening

2. De bestaande installatie kan optimaal samenwerken met de nieuwe HONE technologie

 

Nadelen

1. U heeft nog steeds een (kleine) gasrekening

Voorbeeld

Stel u verbruikt jaarlijks 3.500 kWh stroom en 1.700 m3 gas

Met het HONE 501TE systeem kun u uw gasverbruik zo optimaal mogelijk reduceren. Met 8 HONE daglicht collectoren blijft het resterende gasverbruik ca. 700m³ . Indien u dit wilt compenseren om energie neutraal te worden moet u hiervoor 23 zonnepanelen  bij plaatsen.  Om ook het eigen elektriciteitsverbruik 100% duurzaam op te wekken moeten er in totaal 39 zonnepanelen worden geplaatst.

(Aannames: Opbrengst zonne-energie: 850 kWh/jaar per kWp)

Wilt u meer weten over concept LIGHT+?

Wij beantwoorden graag al uw vragen