Huis met zonnepanelen met 21% BTW korting

Uw BTW terug vragen bij de aanschaf van zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen betaalt u net als bij de meeste producten 21% BTW. In tegenstelling tot bij andere producten kun u dit bedrag echter weer terugvragen bij de belastingdienst!

Hoe werkt het?

Indien u zonnepanelen installeert zult u geproduceerde stroom die u niet gebruikt terugleveren aan het energienet. Hierdoor bent u een ondernemer. U ”verkoopt” immers energie aan een energieleverancier. Als u, als particulier, zonnepanelen aanschaft dan betaalt u daar 21% BTW over. Als ondernemer kunt u dit bedrag terugkrijgen.

U hoeft zich daarvoor niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel; u hoeft zich slechts aan te melden bij de Belastingdienst als ondernemer, bij voorkeur al in de maand dat u de zonnepanelen bestelt.

Voor meer informatie en antwoord op vragen over de BTW teruggave verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.

Zonnepanelen op schuin dak

Subsidies op duurzame projecten

Behalve belastingvoordeel zijn er nog meer financiële voordelen in duurzaamheid projecten. Deze voordelen komen in de vorm van subsidies. Bekijk de beschikbare subsidies op de pagina’s hieronder of neem contact op met Solar Compleet.

BTW terug met hulp van Solar Compleet

Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist, dan verwijzen we u naar onze samenwerking met Accountantskantoor Brittenburg. De accountant neemt dan namens u contact op met de belastingdienst en verzorgt de registratie, de administratie en de BTW-aangiften. Accountantskantoor Brittenburg vraagt namens u alle BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Tot slot doet de accountant, in overleg met de belastingdienst, een beroep op goedkeuringen zodat u geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie. De fiscus stort de volledige bedrag zorgeloos terug op uw bankrekening!

Bij de aanschaf van zonnepanelen betaalt u net als bij de meeste producten 21% BTW. In tegenstelling tot bij andere producten kun u dit bedrag echter weer terugvragen bij de belastingdienst!